Select Page

V Šentjanžu smo letos že deseto leto zapored otroci in vzgojiteljice prenočili v vrtcu. Za popestritev večera si izmislimo marsikaj. Od zimskega pohoda po snegu, ogleda božičnih luči, pohoda do ribnika in poslušanja žabjega koncerta, iger v telovadnici ter na igralih, opazovanja ozvezdja do obiska Jurjevalcev in obujanja starega običaja Jurjevanja. 
Tokrat smo v goste povabili skavte iz Tržišča. Pridružila sta se nam sodelavka Mina in Grega ter nam predstavila del skavtskega življenja. Večer se je začel s skavtskim pozdravom in pogovorom o upoštevanju pravil. Igrali smo se razne skavtske igre, kot so Roverček, Lisičji rep, Tek okrog kroga, zaplesali ob bansih Banana in Pingvin. Otroci so po navodilih pripravili suho dračje. Nalomili so ga na tri različne debeline, da je bilo pripravljeno za prižig ognja. Pri tem pa nismo uporabili vžigalice ampak smo si lahko ogledali prikaz prižiga z lokom. Medtem ko smo se igrali, je ogenj veselo plapolal ter ustvarjal žerjavico. Na palice smo nataknili hrenovke in si jih spekli za večerjo. Večer smo zaključili s prepevanjem otroških pesmic ob tabornem ognju ob spremljavi kitare. 
Otroci so za darilo v spomin dobili kljukico z ognjem, ki so si jo lahko pripeli na majčko ali ovratnik. Polni lepih vtisov so se zahvalili skavtoma za lep večer in se pripravili na spanje na terasi vrtca, kjer smo vzgojiteljce s pomočjo veščih skavtov pripravile šotor. Drobne bele lučke in branje zgodbice so otroke zazibale v miren spanec. Zjutraj pa so se lahko prebudili ob drobnih kapljicah dežja, ki so rahlo padale na tla.
Hvala Mina in Grega za res lep in bogat večer.

Dostopnost