Iztekajo se zadnji počitniški dnevi, zato vam pred pričetkom novega šolskega leta posredujemo nekaj informacij. S poukom pričnemo v torek, 1. septembra 2020, po modelu B, ki predvideva, da se vsi učenci izobražujejo v šoli v skladu s priporočili NIJZ.

Prvošolce in njihove starše ter učenke in učence od 2. do 9. razreda vabimo na šolsko dvorišče ob 9. uri. Prvi šolski dan naj imajo učenci s seboj copate, beležko, pisalo in torbo, da bodo lahko odnesli domov učbenike in ostala gradiva. 

Za šolsko malico bo poskrbljeno, kosilo in podaljšano bivanje prvi šolski dan ni organizirano. Pouk bomo zaključili ob 11. 15.

Ta dan bo avtobus in šolski kombi vozil po spremenjenem voznem redu.

Od 2. septembra dalje bo avtobus in šolski kombi vozil po običajnem voznem redu, izvajale se bodo tudi vse običajne oblike pouka  (JV, OPB, varstvo vozačev).

Prosimo, da dosledno upoštevate zaščitne ukrepe (obvezna maska na avtobusu za vse učence), še posebej bodite pozorni na medsebojno razdaljo.

V skladu s priporočili starši v šolo ne vstopate. Sodelovanje poteka na daljavo (po telefonu, po e-pošti, video povezavah …).  Izjemoma bomo v mesecu septembru izvedli roditeljske sestanke za vse razrede v šoli, razen za 1. razred, ki je bil izveden v zadnjem tednu avgusta. Ob tem bomo dosledno upoštevali vse predpisane higienske ukrepe in medsebojno razdaljo, zato je pomembno, da jih upoštevate.

Po potrebi bomo po predhodnem dogovoru z zaposlenimi v šoli organizirali posamezna srečanja.

NIJZ je v petek, 28. 8. 2020, v popoldanskem času na svoji spletni strani objavil NOVA priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov. Priporočilo opredeljuje, da je za otroke od 6. leta starosti dalje v šolah priporočeno nošenje mask v prostorih izven učilnice (priporočilo velja za 1. teden pouka).

Verjamemo, da boste izkoristili zadnje dni počitnic za sproščeno, razposajeno slovo od poletja in da se skupaj z nami veselite novega šolskega leta.

Šentjanž, 28. 8. 2020                                                       Nataša Kreže, prof., ravnateljica

Dostopnost