Dragi starši,
v letošnjem šolskem letu zaradi epidemiološke slike vzgojno-izobraževalni zavodi ne moremo organizirati predavanj za starše, vemo pa, da bi ravno v tem času potrebovali veliko naše podpore.  Vendar – če je že vse na spletu, naj bodo še predavanja.  Izmed množice ponudb za izobraževanja na daljavo vam pošiljam nekaj povezav, kjer si lahko ogledate predavanja znanih Slovencev. Mogoče bo kakšno tudi po vašem okusu.

(127) Mariborski 4. maraton pozitivne psihologije: Aljoša Bagola – Kako biti v redu? – YouTube

(127) 5. maraton pozitivne psihologije, Mateja Štirn: Psihološka prva pomoč – YouTube

(127) 5. MARATON POZITIVNE PSIHOLOGIJE – Ali so vsega krivi starši? – YouTube

(127) 5. maraton pozitivne psihologije, dr. Kristijan Musek Lešnik: Diktatura sreče – YouTube

V tem času so s ponudbo pomoči različnim skupinam prebivalcev aktivni številni posamezniki, društva, zavodi… Študentje in študentke podiplomskega študijskega programa Uporabna psihologija na Univerzi na Primorskem so v okviru predmetov Pedagoške in Šolske psihologije preučevali izzive staršev in osnovnošolskih otrok pri učenju na daljavo v času epidemije virusa COVID-19.  Na podlagi preučevanja so pripravili povzetek najpogostejših težav in strokovno podprtih napotkov, ki so vam lahko v pomoč.

Izdelali so spletno stran (https://upec19.wixsite.com/ucniprocescovid19),  kjer so zbrani vsi predlogi, v upanju, da vam in vašim otrokom olajšajo učni proces.

Poleg spletnega portala so ustvarili tudi zgodbico o Luki, ki se spopada s podobnimi težavami kot večina osnovnošolskih otrok te dni (v času epidemije in izrednih razmer). Zgodbico so pretvorili v video in s tem želeli čim bolj olajšati razumevanje, tudi najmlajšim med njimi.

Za ogled posnetka kliknite TUKAJ.

Romana Kurnik, svetovalna delavka

Dostopnost