Datum: 6. 11. 2020

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo. Na šoli smo se trudili vzpostaviti čim boljše pogoje za izvajanje pouka na daljavo, zato verjamem, da se bomo vsi skupaj potrudili, da pouk izpeljemo strokovno in kvalitetno.

Obveščamo vas, da se varstvo otrok zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nemožnosti obiskovanja vrtca ali šole do vključno 5. razreda osnovne šole lahko šteje tudi kot višjo silo zaradi obveznosti varstva. V tem primeru morate obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi  izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (tretji odstavek 61. člena ZZUOOP).

V času izvajanja pouka na daljavo je poslovni čas šole od 8. 00 do 14. 00 ure. V tem času je dosegljiva ravnateljica ali pomočnica ravnateljice na telefonski številki 07/8184-020 in 07/8185-060. Preko e-naslova os.mm-sentjanz@guest.arnes.si nas lahko kontaktirate tudi izven poslovnega časa.

Hkrati objavljamo Poziv staršem za prijavo na brezplačen topli obrok v času šolanja na daljavo.

Pazite nase in na druge ter ostanite zdravi.

Nataša Kreže, prof.,
ravnateljica

Dostopnost