Select Page

»PROJEKT VARNO NA KOLESU«
UČENCI 5. RAZREDA OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ SO OSVOJILI ODLIČNO 1. MESTO

 

Z učenci 5. razreda OŠ Milana Majcna Šentjanž smo bili tudi v letošnjem šolskem letu vključeni v projekt VARNO NA KOLESU. Opraviti smo morali dve projektni nalogi z naslovom POSTAJAM KOLESAR in KOLESARSKA PRAVILA V ZGODBI.

Pri prvi nalogi smo izdelali videoposnetek, v katerem smo predstavili analizo prometnih poti v okolici šole, varnih in nevarnih križišč, ki nas obkrožajo, učenci so predstavili varne in nevarne cestne odseke v okolici njihovega doma, obvezno opremo kolesa, pripraviti in predstaviti pa smo morali tudi promocijsko gradivo z naslovom »Zakaj čelada da in telefon ne?«.

Pri drugi nalogi smo izdelali »e-knjigo«, v kateri smo predstavili najpomembnejša prometna pravila, s katerimi se srečujemo kolesarji, opredeliti smo morali možne nevarnosti, ki nas lahko doletijo v prometu, v knjigi smo opozorili, na kaj je treba biti med kolesarjenjem pozoren, izpostavili pa smo tudi vidik trajnostne mobilnosti.

Z odlično opravljenimi nalogami smo zbrali toliko točk, da smo se uvrstili na 1. mesto in šoli prislužili denarno nagrado 700 evrov ter kolo. Vsak učenec pa si je prislužil še kolesarsko čelado.

Zelo smo se trudili in vesela sem, da je bil naš trud poplačan.

Mentorica Alja Felser

OŠ Milana Majcna Šentjanž

 

 

Dostopnost