Select Page

ŠPORT v šolskem letu 2016/2017

Učenci 1. do 3. razreda so se na šoli potegovali za medalje in priznanja v športnem programu Zlati sonček, učenci 4. do 6. razreda so pridno opravljali naloge za Krpana.

Tudi letos so bili učenci naše šole uspešni na šolskih športnih tekmovanjih. Udeležili smo se osem občinskih in štirih področnih tekmovanj.

Učenci so sodelovali tudi na petih tekih za Sevniški pokal in osvojili 8 medalj, Luka Lazar je bil skupno drugi, Zala Krmelj tretja.

Med ekipnimi športi je najvidnejši dosežek uspel starejšim učenkam, ki so osvojile 2. mesto v na občinskem tekmovanju v nogometu in 3. mesto v košarki.

Občinsko tekmovanje v namiznem tenisu smo letos organizirali v naši novi telovadnici  in osvojili dve srebrni medalji (Lea Prijatelj in Katja Strnad) in  eno bronasto medaljo (Taja Ajnihar).

Na šoli imamo odlične atlete, ki so sodelovali na tekmovanjih v krosu in na posameznem občinskem in področnem tekmovanju v atletiki. Na občinskem tekmovanju je Janja Podlogar zmagala v skoku v višino, Gašper Zidar pa v teku na 300m. Miha Sladič je osvojil srebrno medaljo v teku na 300m med starejšimi učenci, Klara Kranjc bronasto v skoku v višino, prav tako Gašper Lazar v skoku v daljino. Luka Lazar si je pritekel bronasto medaljo v  krosu v svoji kategoriji. Na področnem tekmovanju so dosegali  dobre rezultate, žal tik za stopničkami. Na mini olimpijadi za najmlajše (učenci 1. do 5. razreda) je sodelovalo deset učencev naše šole. Dosegli so zelo dobre rezultate, v kategoriji učencev letnika 2008 je  Noel Ajnihar zmagal in stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

 

ČESTITAMO!

 

Mentor ŠŠD: Dragan Tominc

Dostopnost