Select Page

Tekmovanje v košarki za mlajše učence in učenke

 Na občinskem prvenstvu na Blanci, 25. 02. 2015 so učenci v zasedbi: Jaka Jerovšek, Tonči Zavrl, Kristjan Božičnik, Robi Razpet, Aleš Bec, Žiga Prijatelj, Gašper Lazar, Gašper Zabukovec, Mitja Kopar in Miha Erman zasedli 3. mesto.
Učenke: Klara Kranjec, Gaja Odlazek, Lara Zakšek, Nina Lindič, Nika Gole, Nika Lamovšek, Janja Podlogar, Ema Potočnik, Katja Strnad, Nina in Katja Tandarič pa so postale občinske prvakinje in se uvrstile na področno tekmovanje. Klara Kranjc je bila najboljša strelka turnirja.
OŠ Blanca je organizirala 05. 03. 2015, tudi področno tekmovanje v košarki za mlajše učenke. Učenke so po borbenih igrah proti OŠ Brežice in OŠ Blanca zasluženo dvignile pokal za 1. mesto in postale področne prvakinje. Nina Lindič je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja.

Z zmago na turnirju so si učenke zagotovile igranje v prvem krogu državnega tekmovanja – četrtfinalni turnirji (sodeluje 27 ekip) v začetku aprila.

Čestitamo!
Dragan Tominc

 

 

Šahovski turnir v Sevnici

31.1. 2015 smo se Domen Lindič, Žak Sotlar, Jaša Žibret (kot rezerva) in jaz, udeležili ekipnega občinskega tekmovanja v šahu v Sevnici. Premagali smo ekipo Sevnice, Blance in Boštanja in zasedli 1. mesto. Dobili smo pokal, ki bo krasil vitrino v naši osnovni šoli. Vesel sem, ker sem s sošolci že drugo leto zapored ekipni občinski prvak. Zdaj pa nas čaka še področno ekipno tekmovanje in upam, da bomo tudi tam čim bolj uspešni.

Urban Gaši, 3. razred

V soboto, 31.1. 2015 je v OŠ Sava Kladnika Sevnica potekalo ekipno medobčinsko šolsko prvenstvo v šahu. Tekmovanja smo se udeležili štirje učenci iz 3. razreda: Domen Lindič, Urban Gaši, Jaša Žibret in Žak Sotlar. Od vseh ekip, ki so se udeležile tekmovanja, je naša ekipa F9 dosegla prvo mesto. Dobili smo pokal, ki smo ga ponosno prinesli na našo šolo.

 Žak Sotlar, 3. razred

 

 

 

49. KOŠARKARSKI SUPERŠOLAR ČETRTFINALE TEKMOVANJA ( DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL )

Kaj je Košarkarski Superšolar?

Glavni namen Košarkarskega Superšolarja je športna vzgoja otrok ter mladine in skrb za to, da bodo šport, košarka in skrb za zdravo telo tudi v naslednjih rodovih nekaj, za kar je vredno vložiti čas ter energijo in je tudi promocija košarke ter krepitev temeljev množičnosti ukvarjanja s košarko v Sloveniji.

7. SKUPINA – turnir na OŠ Grm, 26. 01. 2015

 OŠ GRM : OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ 48:13 (17:0, 15:6, 16:7) OŠ PIVKA : OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ 19:17 (10:10, 0:4, 9:3) OŠ GRM : OŠ PIVKA 35:20 (14:5, 11:5, 10:10)

VRSTNI RED: 1. OŠ Grm, 2. OŠ Pivka, 3. OŠ Milana Majcna Šentjanž V nadaljnje tekmovanje se je uvrstila OŠ Grm. Čestitke puncam za borbeno in športno igro.

Dragan Tominc

 

Področno tekmovanje v košarki za učenke letnik 2000 in mlajše Blanca, 19. 12. 2014 Na področnem tekmovanju v košarki za starejše učenke so sodelovale OŠ Blanca, OŠ Brežice, OŠ Podbočje in OŠ Milana Majcna Šentjanž. Vrstni red: 1. OŠ Podbočje 2 2 0     93 : 44   4     +49 2. OŠ Šentjanž  2 1 1    49 : 55    3      – 6 3. OŠ Brežice     2 1 1    43 : 58    3    – 15 4. OŠ Blanca      2 0 2    53 : 81    2    – 28

img_0198-2

Slika 1 of 1

Ekipa OŠ Milana Majcna Šentjanž: Hana Zupan, Nika Klun, Pija Gole, Ines Krznar, Ksenja Bajt, Nina Rman, Danijela Bec, Nives Lamovšek, Klara Kranjc, Maja Jontez, Nina Lindič. Osnovna šola Podbočje in Osnovna šola Šentjanž sta si iz področnega centra Posavje pridobili možnost igranja v četrtfinalu 49. košarkarskega superšolarja za starejše učenke.

Čestitamo! Dragan Tominc

 

 

Teniški turnir

V telovadnicah OŠ Krmelj in OŠ Šentjanž sta bila organizirana teniška turnirja v skupinah mlajši (mini tenis) in starejši učenci (veliki tenis). Udeležili so se ga mladi tenisači, katere vadbo vodim trener Hribar Marjan na OŠ Krmelj, OŠ Šentjanž in OŠ Mokronog. Vsekakor so bili zmagovalci vsi, saj je bil to njihov prvi turnir in so morali premagati začetno tremo. Prikazali pa so lep tenis in veliko borbenost. Vsi so prejeli priznanja.

V skupini starejši učenci so zasedli:

  1. mesto Jaka Jerovšek
  2. mesto Lenart Beršnak
  3. do 4. mesto Žiga Prijatelj in Leon Kmetič

V skupini mini tenis – mlajši so zasedli:

  1. mesto Jaša Medved
  2. mesto Lea Prijatelj
  3. mesto Tim Kukec
  4. mesto Taja Ajnihar

Zapisal: Marjan Hribar

 

 

Šentjančanke spet zmagale, tokrat v košarki

 V sredo, 10. decembra 2014, je na OŠ Blanca potekalo občinsko tekmovanje v košarki. Udeležile smo se ga tudi košarkašice iz OŠ Šentjanž. » Borile » smo se proti učenkam z Blance. Igra je bila napeta, a vseeno nam je uspelo. Premagale smo jih za 15 pik in tako postale občinske prvakinje, a tokrat v košarki. Kmalu pa nas čaka področno tekmovanje, kjer se bomo ponovno trudile in poskušale osvojiti najboljši rezultat.

                                                                                                                           Danijela Bec, 8. razred

 

 

Področne prvakinje v nogometu

Nogomet postaja vedno bolj priljubljena športna disciplina tudi pri dekletih na naši šoli. Iz leta v leto napredujejo in kažejo vedno več nogometnega znanja. Letos so naslovu občinskih prvakinj dodale še  zmago na področnem turnirju, 27. 11. 2014 v Brežicah. Premagale so OŠ Cerklje in OŠ Brežice, ter igrale neodločeno z OŠ Boštanj. Izstopala je Nika Klun, ki je  s štirimi goli postala najboljša strelka turnirja. Učenke so se uvrstile med 16 najboljših ekip v Sloveniji in si zagotovile nastop na polfinalu državnega prvenstva. Pohvala gre vsem učenkam, ki so se borile za vsako žogo in dosegle super rezultat. Obljubljajo, da bodo še naprej pridno trenirale in se maksimalno pripravile za polfinale.

Dragan Tominc

 

 

OBČINSKO TEKMOVANJE V NOGOMETU ZA STAREJŠE UČENKE  Sevnica, 11. 11. 2014

Ekipo so sestavljale: Danijela Bec, Ana Marija Bunderšek, Ines Krznar, Nives Lamovšek, Hana Zupan, Nika Klun, Pija Gole, Nina Rman, Ksenja Bajt. Proti OŠ Sevnica so učenke igrale neodločeno, OŠ Boštanj pa so premagale in osvojile 1. mesto, ter se uvrstile na področno tekmovanje. Čestitamo za borbeno in športno igro.

Dragan Tominc

OBČINSKE PRVAKINJE V NOGOMETU

V torek, 11.11.2014, je na Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica potekalo občinsko tekmovanje v nogometu za starejše učenke. Udeležile smo se ga tudi učenke OŠ Milana Majcna Šentjanž. Ekipo smo sestavljale: Danijela Bec, Ana Marija Bunderšek,  Ines Krznar, Nives Lamovšek, Hana Zupan, Nika Klun, Pija Gole, Nina Rman in Ksenja Bajt. Na tekmovanje smo se kar veliko pripravljale, zato je bil tudi rezultat temu primeren. Tako smo proti OŠ Sevnica igrale neodločeno, OŠ Boštanj pa smo premagale 2:0;  osvojile smo 1. mesto ter se uvrstile na področno tekmovanje. Zmage smo se zelo veselile in si obljubile, da bomo še naprej trenirale ter se izkazale tudi na področnem tekmovanju.

Danijela Bec, 8.razred

no images were found

Začela so se prva športna tekmovanja v tem šolskem letu.

12. septembra se je osem učencev udeležilo atletskega mnogoboja v Radečah. Luka Lazar je osvojil prvo mesto, Nina Lindič in Nina Rman sta osvojili drugo mesto, Zala Ostrovršnik in Lara Zakšek tretje mesto, Danijela Bec in Aleš Bec četrto mesto, Anamarija Bunderšek pa šesto mesto, vsak v svoji kategoriji.  

30. septembra je bilo v Brežicah ekipno področno tekmovanje v atletiki.

Tudi učenke naše šole so se udeležile tekmovanja, žal nismo imeli popolne ekipe, tri učenke so zbolele, ena učenka pa si je zadnji trenutek premislila in ni želela tekmovati, zato ekipno nismo bili konkurenčni. Posameznice pa so dosegle zelo dobre rezultate. Nina Rman je zmagala v metu vorteksa, Nika Klun in Danijela Bec sta osvojili četrto mesto. Z 8693 točkami so učenke osvojile 9. mesto. Padel je tudi devetnajst let star šolski rekord v štafetnem teku na 4 X 100 m. Danijela, Hana, Nika in Nina sta starega popravile za dve desetinki.  

18. oktobra je AK Sevnica v Šentjanžu organiziral »Tek za sevniški pokal« Na teku je sodelovalo 16 učencev naše šole. Učenci in učenke so osvojili pet medalj. Zala Krmelj je zasedla 2. mesto, Petra Knez, Noel Ajnihar, Uroš Bregar, Grega Krmelj pa 3. mesto.

Dragan Tominc

no images were found

Dostopnost