Select Page

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je »Varčne poti«, kar spodbuja k racionalnem načinu potovanja zaradi vseh stroškov povezanih s prometom.
Vožnja s kolesom je eno izmed najcenejših načinov potovanj. V vrtcu smo teden začeli s kolesarskim dopoldnevom. Za uvod smo prebrali zgodbo Šviga zajec, M. Bonte. Spoznali smo zajca, ki prehitro kolesari po gozdu, med vožnjo uporablja mobilni telefon in ne upošteva rdeče luči na semaforju. Poleg tega še vedno nima kolesarskega izpita. Joj, joj! Na poti se mu zgodi nesreča in ustavi ga policist. Otroci so ugotovili, da je njegovo ravnanje nevarno tako zanj kot tudi za ostale udeležence v prometu. Obnovili smo, kaj vse potrebujemo pri vožnji s kolesom in zapeli pesmico Kolesarska, M. Voglar.
Na igrišču smo postavili kolesarski poligon, kjer so otroci preizkusili in usvajali svoje kolesarske veščine in spretnosti na poganjalcih. Z vstopniki v šolo pa smo se tudi zapeljali po cesti skozi vas Češnjice. Pot nam je varovalo 6 gasilcev veteranov PGD Šentjanž, ki so v svojih uniformah ter z odsevnimi jopiči opozarjali na kolesarje na cesti. Brez njih naša pot ne bi bila tako varna, za kar se jim zelo lepo zahvaljujemo in jih vabimo k sodelovanju prihodnje leto.

 

Dostopnost