Select Page

V četrtek, 9. aprila 2015, smo imeli kulturni dan. Prvo šolsko uro nas je obiskala gospa Cvetka Jazbec; predavala nam je o zdravju, ki smo si ga v šestem razredu izbrali za pomembno vrednoto. Na koncu predavanja nam je podarila »žakeljček« s sivko in himalajsko soljo.  Nato smo  opisovali vsak svojo zdravilno rastlino – jaz sem izbrala lapuh – tretjo šolsko uro pa smo imeli lepopis. Naš namen je, da bi v sklopu kulturnega dne  izdelali knjigo lepopisa in knjigo vrednot naše šole.
Po malici smo odšli v dvorano, kjer nas je pričakala znana pisateljica Janja Vidmar. Pripovedovala nam je o svojem literarnem ustvarjanju in o doživetjih v Mehiki, iz katere je prinesla tudi v prah zmlete pražene črve in čili. Kdor je hotel, je lahko  poskusil. Jaz sem in bilo je zelo pekoče.
Imeli pa smo tudi kviz, v katerem smo preverjali, če dekleta res berejo več kot fantje. Izkazalo se je ravno obratno. Devetošolec Franci je na koncu kviza povedal zelo lepo misel in navdušena pisateljica mu je za nagrado podarila svojo knjigo z naslovom Pink. Na koncu nam je vsem, ki smo že predstavili vse knjige za bralno značko, izročila priznanja.
Ta dan mi bo za vedno ostal v spominu in upam, da nas bodo obiskali še drugi zabavni pisatelji.

                                                                                                                        Janja Podlogar, 6. razred

Dostopnost