Select Page

V petek, 20. 11. 2020, smo imeli naravoslovni dan od doma. Dan smo pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki ga sestavljajo kruh, maslo, mleko, med in jabolko. Po zajtrku smo predelali gradivo, ki so nam ga poslale učiteljice. Najprej smo prebrali nekaj zanimivih stvari o slovenskem zajtrku in si pogledali zabaven filmček. Temu je sledilo spoznavanje ajde. Prebrali smo veliko zanimivega in se veliko naučili o uporabi ajde v kulinariki in o njeni preteklosti. Najbolj me je presenetil podatek, da čebele na 1 hektarju ajde naberejo 100 do 300 kg medu. Za konec smo še nekaj spekli iz ajde. S sestro sva spekli ajdove muffine z banano in čokolado. Bili so tako dobri, da se niso uspeli niti ohladiti, saj smo jih že prej pojedli. Po hranljivem obroku sva šli s sestro ven na svež zrak in tako zaključili zanimiv in poučen dan. Naravoslovni dan mi je bil kljub šolanju od doma zelo všeč.

Ajda Vozelj, 6. razred

Arhivi

Napovednik

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.
junij 2023
PTSČPSN
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« Maj   Jul »

Arhivi

Frajerji meseca

6r 8r 9r 7r 1r 2r 3r 5r 4r
Dostopnost