Select Page

V petek, 20. 11. 2020, smo imeli naravoslovni dan od doma. Dan smo pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki ga sestavljajo kruh, maslo, mleko, med in jabolko. Po zajtrku smo predelali gradivo, ki so nam ga poslale učiteljice. Najprej smo prebrali nekaj zanimivih stvari o slovenskem zajtrku in si pogledali zabaven filmček. Temu je sledilo spoznavanje ajde. Prebrali smo veliko zanimivega in se veliko naučili o uporabi ajde v kulinariki in o njeni preteklosti. Najbolj me je presenetil podatek, da čebele na 1 hektarju ajde naberejo 100 do 300 kg medu. Za konec smo še nekaj spekli iz ajde. S sestro sva spekli ajdove muffine z banano in čokolado. Bili so tako dobri, da se niso uspeli niti ohladiti, saj smo jih že prej pojedli. Po hranljivem obroku sva šli s sestro ven na svež zrak in tako zaključili zanimiv in poučen dan. Naravoslovni dan mi je bil kljub šolanju od doma zelo všeč.

Ajda Vozelj, 6. razred

Dostopnost