Select Page

V osnovni šoli Šentjanž zaživel podjetniški krožek

Letos je na naši šoli, Osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž, zaživel podjetniški krožek. Za ta krožek smo se zelo hitro navdušili. Tudi sama sem članica in ni mi žal, da ga obiskujem, saj se tu vedno zabavamo, obenem pa se še veliko naučimo. To znanje mi bo zagotovo koristilo. Dobivamo se ob petkih, ko bi človek mislil, da si že čisto brez energije, a pri nas ni tako. Začeli smo s 45 minutami, sedaj pa smo skupaj že dve uri, ker uživamo in se nam snov ne zdi pretežka.
Pod mentorstvom podjetja Kin, poslovne storitve spoznavamo pot od ideje do izdelka. Naša mentorja sta Milena Krošelj in Luka Sancin.
Začelo se je z zbiranjem idej; imeli smo jih veliko, a odločili smo se samo za eno – peko mafinov. Za uresničitev izbrane ideje pa sedaj sprejemamo številne odločitve. Preizkušamo se v peki različnih mafinov in preračunavamo stroške izdelkov. Iz ure v uro imamo več idej in gre nam zelo dobro. Novinarka in snemalec iz Vašega kanala sta nas prišla posnet in bili smo že dvakrat na televiziji. Obiskala pa nas je tudi podjetnica pekarne Kruhek in Pasje pekarne in nam dala novega zagona z besedami: « Verjemi v svojo idejo in vase. »
Preden pa bo naša poslovna ideja končana, bo potrebno še veliko ur dela, znanja in potrpežljivosti, da nam bo uspelo. Kar bomo čez celo leto ustvarjali, vam bomo predstavili na zaključni prireditvi, ki bo na dan Zemlje. Takrat pa vas vabimo, da nas obiščete in spoznate nas in naše delo.

Za člane podjetniškega krožka zapisala
Danijela Bec, 8. razred

Dostopnost