Select Page

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Iztekajo se zadnji počitniški dnevi, zato vam pred pričetkom novega šolskega leta posredujemo nekaj informacij. S poukom pričnemo v sredo, 1. septembra 2021, po modelu B, ki predvideva, da se vsi učenci izobražujejo v šoli v skladu s priporočili NIJZ.

Prvošolce in njihove starše ter učenke in učence od 2. do 9. razreda vabimo na šolsko dvorišče ob 9. uri. Prvi šolski dan naj imajo učenci s seboj copate, beležko, pisalo in torbo, da bodo lahko odnesli domov učbenike in ostala gradiva.

Za šolsko malico bo poskrbljeno, kosilo in podaljšano bivanje prvi šolski dan ni organizirano. Pouk bomo zaključili ob 11. 15.

Ta dan bo avtobus in šolski kombi vozil po spremenjenem voznem redu, ogledate si ga lahko tukaj: Vozni red za prvi šolski dan.
Od 2. septembra dalje bo avtobus in šolski kombi vozil po običajnem voznem redu, izvajale se bodo tudi vse običajne oblike pouka (jutranje varstvo, podaljšano bivanje, varstvo vozačev).

Prosimo, da dosledno upoštevate zaščitne ukrepe (obvezna maska na avtobusu za vse učence), še posebej bodite pozorni na medsebojno razdaljo.
V skladu s priporočili starši v šolo ne vstopate. Sodelovanje poteka na daljavo (po telefonu, po e-pošti, video povezavah …). Izjemoma bomo v mesecu septembru izvedli roditeljske sestanke za vse razrede v šoli, razen za 1. razred, ki bo bil izveden v zadnjem tednu avgusta. Za obiskovalce šole je pogoj PCT, nošenje maske in vzdrževanje medsebojne razdalje. Zaupamo vam, zato vas prosimo, da v času roditeljskih sestankov, govorilnih ur in po potrebi drugih srečanj s strokovnimi delavci šole, upoštevate ukrepe.

NIJZ je v petek, 28. 8. 2021, v popoldanskem času na svoji spletni strani objavil NOVA priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov. Priporočilo opredeljuje, da je za otroke od 6. leta starosti dalje v šolah priporočeno nošenje mask v prostorih izven učilnice (priporočilo velja za 1. teden pouka).

Verjamemo, da boste izkoristili zadnje dni počitnic za sproščeno, razposajeno slovo od poletja in da se skupaj z nami veselite novega šolskega leta. Skupaj bomo zmogli!

Šentjanž, 27. 8. 2021

Nataša Kreže, prof., ravnateljica

 

Dostopnost