Select Page

Veseli december je za nas še posebej ustvarjalen, plesno in veselo obarvan. Nam je hitro minil, saj so nas obiskali kar trije dobri možje. Nekateri so nas obiskali doma, v vrtcu pa smo nestrpno pričakovali Dedka Mraza, ki nas je lepo počastil s svojim prihodom. Razdelil nam je darila, se z nami fotografiral in nam zaželel veliko dobrega v prihajajočem novem letu. Za zaključek leta smo si ogledali še lutkovno predstavo Trije prašički.

 

Z novim letom smo se podali na potep po planetih našega osončja in s pomočjo videoposnetkov spoznali veliko zanimivega o vsakem planetu posebej. Vesolje je fascinantno, zato ga otrokom najlažje približamo s posnetki, ki so jih ustvarili znanstveniki, saj vsebujejo uporabne informacije. Ustvarili smo naše osončje, ki si ga lahko ogledate v naši igralnici, svoje otroke pa le vprašajte o planetih…vedo veliko povedati o njih.

 

Končno nas je pozdravila zima in takoj smo si privoščili zimskih norčij na snegu. Sprehodi in dričanje z lopatkami je super stvar za dušo in telo naših malčkov, zato bomo uživali na snegu, dokler ga bomo imeli. Veselili smo se norih pustnih mask in se tudi letos našemili v razne super junake, princeske in še kaj – pa nas prepoznajte! Ker je mesec februar nekaj posebnega smo se podali v lov za vesoljci in raziskovali ali obstajajo ali ne. Mi smo si svoje ustvarili, saj imamo bujno domišljijo. Imate tudi vi svoje vesoljčke?

 

USTVARJANJE S STARŠI

V četrtek, 30. 11. 2017, smo v vrtec povabili starše naših otrok iz obeh skupin, z željo, da nam pomagajo pri izdelavi zimske dekoracije. Na pomoč so jim priskočili tudi njihovi otroci.

Razporedili so se v tri skupine. Prva je z belo barvo barvala leskove veje, druga je izdelovala ptičke iz nogavičk in polnila, tretja pa je iz papirja izrezovala in sestavljala snežake. Vzdušje je bilo sproščeno, vsi smo ob ustvarjanju uživali in se imeli lepo.

Staršem se zahvaljujemo, saj ste nam s svojim delom veliko pomagali. Z vašo pomočjo so prostori vrtca lepo okrašeni.

 

TEDEN OTROKA

V tednu otroka smo vzgojiteljice pripravile otrokom obilo zanimivih in poučnih aktivnosti. Obiskali smo Ranč Aladin, kjer smo si ogledali živali. Spoznali smo kje živi in kako se prehranjujejo kamela, osel, noj, ježevec, kenguru, lama, ris, različne vrste pujsev, zajec, rakun,…Po ogledu smo pojedli malico in se zabavali na igralih ranča.

Uživali smo na napihljivih igralih, ki smo jih postavili v telovadnici ter se vozili s poganjalci. Imeli smo dan odprtih vrat igralnic, kjer so lahko otroci prosto prehajali iz igralnice v igralnico in se igrali s prijatelji iz skupine Sončki. Za zaključek posebnega tedna pa smo se odpravili še na pohod na Pristavo.

V petek smo tekli in sodelovali na množičnem teku – Otroci tečejo.

 

NAŠE ZANIMIVOSTI…

V jeseni smo spoznali kaj je to ozimnica in zakaj si jo pripravljamo. Začeli smo s projektom VESOLJE, ki ga bomo spoznavali skozi celo leto. Za začetek projekta smo obiskali planetarij, ki je gostoval v naši telovadnici.

V novembru smo spoznali življenje od rojstva do smrti. Na to temo smo se preskusili v negi otroka in izdelovali svečke iz satnic. Nadaljevali smo s projektom in podrobneje spoznali pomen sonca, lune in zvezd. Prebrali in ogledali smo si veliko knjig o vesolju, si ogledali veliko poučnih videoposnetkov iz katerih smo videli ter izvedeli veliko o tem kako izgledajo, kako so nastali,…

Veliko rišemo, slikamo, ustvarjamo, telovadimo in se gibamo, pojemo pesmi in uživamo ob spoznavanju novih stvari.

Dostopnost