Select Page

je bil letošnji slogan Tedna otroka. V tem tednu smo v vrtcu v Šentjanžu pripravili celo paleto razigranih dejavnosti, s katerimi smo uživali vsak dan.
V ponedeljek smo se odpravili v gozd, kjer nam je škrat Listopad pripravil naloge in nas s pomočjo oznak vodil do cilja. Za vsako opravljeno nalogo smo dobili kos sestavljanke, ki je na koncu pokazala njegovo podobo. Za zaključek smo morali poiskati še skriti zaklad, s katerim smo se po sadni malici posladkali kar v gozdu. Škrata Listopada smo celo na kratko uzrli, ko je tekal po gozdu z rdečo kapico na glavi in glasno ropotuljo v rokah.
Torek so zaznamovale buče, velike, majhne, okrogle, podolgovate, rumene, oranžne, zelene… Udeležili smo se bučnega poligona. Otroci so vozili buče v samokolnici, jih nosili na loparju, ciljali z obroči, kotalili in tekli »slalom« med bučami. Ko so zbrali vse štampiljke za opravljeno vajo, so si prislužili bučno medaljo v obliki nalepke.
Obe skupini sta se v prvih dveh dneh odpravili na ogled knjižnice. Knjižničarka Irena nam je razložila kaj vse lahko počnemo v knjižnici in nam s pomočnico lutko račko prebrala zgodbico o prijateljstvu.
Na deževno sredo smo se odpravili v kino v igralnici št. 1. Ogledali smo si risani film Jesenska zgodba. Za vstop smo potrebovali pravo kino vstopnico in dobili vsak svojo sveže pečeno pokovko. Po ogledu filma so se otroci lahko igrali z nestrukturiranim materialom. Luščili so fižol, ružili koruzo, s prevesnimi tehtnicami tehtali buče…
V četrtek smo v telovadnici pripravili Igre brez meja. Otroci so se pomikali od postaje do postaje in opravljali določene gibalne naloge. Sonožni poskoki čez ovire, plazenje in hoja po klopi ter plazenje pod klopjo, tek med ovirami, kotaljenje in premagovanje visoke napihljive ovire. Ena ura neprekinjene zabave ob glasbi. Kasneje so v igralnici izdelovali sove iz buč, ki krasijo okolico naše šole. Tehtali so koruzo, fižol, buče, ugotavljali kaj je težje in koliko zrnja odtehta eno bučko.
Zadnji dan v tem tednu nas je razveselil škrat Sladkih razvad, ki je zmešal štrene kuharicam, saj je v času malice otrokom spekel najboljše palačinke. Z obiskom nas je presenetila mlečna kraljica Ajda Podlesnik. Z njo smo se pogovarjali o mleku, mlečnih izdelkih, o poti mleka od hleva do police v trgovini, zaplesali in zapeli smo ob pesmi Na kmetiji je lepo. Podarila nam je pobarvanke, balone in Oki doki skuto.
Kljub koncu tedna se bomo v vrtcu še vedno trudili preživeti dneve v vzdušju Tedna otroka.

 

Dostopnost