Select Page

 

Ves svet je preplavil virus Covid 19. Šole so se zaprle in pouk poteka na daljavo. To mi ni všeč, ker želim hoditi v šolo in se družiti s sošolci in sošolkami ter učiteljico. V šoli je veliko bolje poslušati razlago nove snovi. Če česa ne vem, mi učiteljica takoj obrazloži še enkrat. Na daljavo je to težje. Zelo se veselim, da bi se stanje toliko izboljšalo, da bi se ponovno lahko vrnili v šolske klopi. Do takrat pa moram paziti nase, upoštevati ukrepe, si redno umivati roke… in upati, da se kmalu vrnemo v šolske klopi.

Tajda

Ker smo spet v času korone, šola poteka na daljavo. Spomladi sem se zelo veselila, da bom doma. Sedaj pa mislim drugače. Lažje mi je, če učiteljica razlaga snov v šoli. Tako si tudi lažje zapomnim. Vedno moram spremljati in iskati naloge na mailu in preverjati, če sem vse naredila. Tudi za računalnikom nisem rada predolgo. Všeč pa mi je to, da lahko malo dlje spim in mi ni treba iti ven na hladno. Najbolj pogrešam sošolke, sošolce in učiteljico, zato si želim iti nazaj v šolo. Gledati jih skozi ekran, mi ni tako všeč kot v živo. Zelo pogrešam druženja. Danes pa se mi je še pokvaril računalnik. Program za miško mi več ne dela. Morala sem ga dati popraviti sorodniku. Nekaj dni bom morala uporabljati telefon za šolo.

Želim si, da virus izgine, da bolni ozdravijo ter da gremo spet veselo v šolo.

Alja O.

 

 

Šola na daljavo se začne ob 8.00, ko se srečamo na Zoom – u. Naloge opravljamo do 11.30, ko se ponovno srečamo in pregledamo naloge. Najbolj pogrešam sošolce in učiteljico. Zelo si želim iti v šolo, da se spet učimo, kot smo se prej. Šola v šoli je veliko boljša od šole doma.

Alja E.

 

Šola na daljavo poteka doma in preko srečanj na Zoom – u. Všeč mi je, da se lahko vidimo, ni pa mi všeč, da smo na računalniku. Trudim se, da naredim čim več nalog dopoldne. Želim si v šolo, ker pogrešam prijatelje in učiteljico. Učenje v šoli je veliko lažje. Ker hitro naredim naloge, imam več prostega časa.

Nina

Šola na daljavo poteka zelo dobro. Vsaj meni se tako zdi. Veliko uporabljam računalnik, kar mi je zelo všeč. Ni pa mi všeč, da se ne družim s sošolci. Želim si iti v šolo. Pogrešam sošolce in igranje z njimi. Šola na daljavo ni enaka šoli v živo, ker ne morem vprašati učiteljice, ko česa ne razumem. Upam, da bo šolanja na daljavo čim prej konec. Poleg nas učencev bodo tega veseli tudi starši in stari starši.

Tit

Šola na daljavo poteka lepo. Všeč mi je, da sem doma in s svojo družino. Ni pa mi všeč, ker se ne morem družiti s sošolci, ki jih zelo pogrešam. Želim si iti v šolo, ker je zabavno. Doma moramo veliko snovi predelati s pomočjo staršev. Pogrešam tudi vožnjo v šolo s kombijem.

Jaša

Pogrešam sošolce in sošolke. Težje se je učiti in reševati naloge na daljavo. Dolgčas mi je in zelo sem vesela, da se vidimo dvakrat na dan preko Zoom – a.

Ana

Šola na daljavo poteka dobro. Všeč mi je, da se s sošolci vidimo preko Zoom – a. Ni pa mi všeč, da moram biti ves čas doma. Pogrešam prijatelje in druženje s sošolci. Zelo si želim nazaj v šolo.

Julija

Všeč mi je, da vidim svoje prijatelje, ni pa mi všeč, da se ne moremo družiti. Vsak dan opravim vse šolske naloge. Pogrešam hrup iz razreda, ker tako lažje delam.

Neva

Moja šola na daljavo poteka dobro, vendar je drugače kot v šoli. Pri šoli na daljavo mi je všeč, da se vidimo preko Zoom – a. Zjutraj ko se zbudim, z mamico pogledava, kaj se bomo učili in kaj bo za nalogo. Ob 8.00 se prične video srečanje, kjer vidim sošolke, sošolce in učiteljico. Pogovarjamo se in se učimo. Ko je konec srečanja, naredim nalogo, ki jo da učiteljica. Če mi kaj ostane do naslednjega srečanja ob 11.30, naredim še popoldne. Pogrešam pogovore, učenje in druženje, takšno, kot je bilo pred šolo na daljavo. Zelo si želim v šolo, da bi se spet učili v šoli tako, kot smo se pred korono.

Lana

 

Dostopnost